0A9A6891
0A9A6827
0A9A6918
0A9A7018
0A9A6986
0A9A6824
0A9A6902

Massagetherapie 

De basis van de behandeling is massage maar de benadering is gericht op de totale mens. Indien gewenst is het mogelijk naar onderliggende problematiek te kijken. Er wordt aandacht besteed aan ademhaling, emoties en andere factoren die het evenwicht kunnen verstoren. De technieken die ik gebruik komen voort uit de Tuina massage, panopraktiek, focusing en viscerale manipulaties. Maar zeker ook de craniosacraal therapie heeft een belangrijk aandeel in deze behandelingen. Zowel in een soort basishouding (ruimte geven aan de aangeboren wijsheid en het helend vermogen van het lichaam) als ook door bijvoorbeeld cranio en werken via de meridianen te combineren. Het is zeker niet nodig altijd 'de diepte in te gaan' maar als het gewenst is kunnen we de ruimte en tijd nemen om te kijken en te ervaren wat het lichaam te vertellen heeft. 


Tuina massage

Tuina betekent letterlijk: 'druk en wrijf' en je spreekt het uit als Twie na. Deze massage is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (T.C.M.) en wordt al duizenden jaren als volwaardige therapie toegepast. Net als bij acupunctuur is ook de behandeling gebaseerd op een diagnose van de patiënt volgens de regels van de T.C.M. In de Chinese geneeskunde spreekt men over meridianen die het gehele lichaam, zowel aan de buitenzijde in de armen en benen en de huid, als intern in de diverse organen , met elkaar verbindt. Door de meridianen stroomt Qi en bloed en zo wordt het lichaam voorzien van voedingsstoffen en informatie. Blokkades en onregelmatigheden in de meridianen kunnen ziekteprocessen veroorzaken. Door verschillende massage- en manipulatietechnieken wordt getracht blokkades op te heffen en de circulatie van qi en bloed te bevorderen. Zo wordt een yin-yang balans geschapen, wordt de energie van het lichaam versterkt, worden de innerlijke organen in evenwicht gebracht en gewrichten beweeglijker gemaakt.


Craniosacraal therapie, kortweg Cranio,

is een professionele vorm van beweegzorg. Zowel fysieke als emotionele klachten worden lichaamsgericht behandeld. Cranio gebruikt het bindweefselsysteem (de fascia) om blokkades in het lichaam op te sporen en te behandelen. Hierbij wordt de klacht holistisch benaderd. Uitgangspunt hierbij is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden.

Door zachte manuele technieken optimaliseert Cranio de balans in het bindweefselsysteem en met name in het zenuwstelsel. Het geeft een helende beweging in je fysieke lichaam en het helpt je te ontspannen waardoor je inzicht klrijgt in de oorzaak van je klacht. Dit nieuwe bewustzijn creëert ruimte voor verandering en herstel. Meer over cranio op de pagina 'craniosacraal therapie'.


Panopraktiek

De panopraktiek is een onderdeel van de Mazdaznan-gezondheidskunde .Panopraktiek is de massage van de ruggegraat en wordt uitgevoerd op het ritme van de adem van zowel cliënt als behandelaar. Doel is het corrigeren, door laten stromen van de adem. Naast de ruggegraat worden ook de gewrichten behandeld.

Behalve op de ademhaling heeft de panopraktiek ook een postieve uitwerking op de bloedsomloop, het zenuwstelsel en de productie van de endocriene klieren.


Focusing

Focusing is aandacht schenken aan iets wat je bezighoudt, bijvoorbeeld een situatie op je werk of een onbestemd gevoel. Als je focust neem je de tijd om na te gaan hoe dat wordt beleefd in je lijf. Zo’n innerlijke beleving wordt de ‘felt sense’ genoemd. Deze heeft impliciet betekenis en richting. Met aandacht en respect bij die ‘felt sense’ zijn en hoe deze zich ontvouwt, is de kern van Focusing.

De stapsgewijze aanpak van Focusing is ontwikkeld door Eugene Gendlin (1926-2017), filosoof en psycholoog.

Focusing brengt ontspanning, helderheid en innerlijke balans. Het vergroot je bewustzijn en je leert jezelf beter kennen. Je gaat beter voelen wat bij je past en wat je wilt.