Hilde

craniosacraal therapie en massagetherapie

Mijn ervaringen bij Barbara

De rust, de zachte aanraking en de stevige massage helpen mij om contact te maken met mijn lijf. De warmte stroomt door mijn lichaam en ik voel me gedragen. Het brengt mij tot rust. Tijdens de behandeling wordt mijn lichaam 'een soort opvangplek' voor mijn emoties die  kunnen komen en gaan. Hoofd en lijf weten elkaar te vinden.

Barbara sluit aan, is uitnodigend, heeft geen oordeel vanwaaruit ik met mildheid kan ervaren wat er in mijn lichaam gebeurt

Na de behandelingen ervaar ik dat ik meer in contact ben met mezelf. Ik ervaar rust en stevigheid;ook in het contact met de ander.

Anne, 55

craniosacraal therapie 

Wat het me brengt is dat ik in een heel bijzondere staat van rust kom waarin alles gevoeld kan worden, opkomt en oplost. Alsof ik gedragen wordt door handen die me uitnodigen dieper en dieper te ontspannen, juist in die delen die gespannen, bevroren, pijnlijk zijn en waar ik in het dagelijks leven van weg wil. Na een behandeling voel ik me opgeladen, opgelucht en ruim en ontspannen.

Bert, 42

massagetherapie

Ik kom al meerdere jaren, eens in de zoveel tijd bij Barbara, ook als een soort onderhoudsbeurt van mijn lichaam. In het begin kwam ik met rugklachten. Barbara masseert/behandeld niet alleen mijn rug, maar mijn hele lijf. Het werd me duidelijk dat mijn rugpijn niet een op zichzelf staand iets is maar samenhangt met stress en mijn leefwijze. In de loop van de tijd ben ik bewuster met mezelf omgegaan en deze behandelingen helpen bij een stuk inzicht in mezelf. En als ik weer vastloop doet het me sowieso goed om bij Barbara een behandeling af te spreken en alles los te laten masseren.

Gerdina, 77

craniosacraal therapie

Ik kwam bij Barbara omdat ik een pijnlijke vastzittende heup had. Ik ben gewend om naar iemand toe te gaan die er echt 'aan werkt'. Dus in eerste instantie dacht ik, ze doet haast niks, wat gebeurd er nu eigenlijk. Tot dat er een diepe ontspanning ontstond, heel veel stilte, een zachte aanraking, een vraag of een uitleg in alle rust. En toen kwam er bij mij een gevoel van een enorme koude stroom onder in de rug vrij en allerlei andere sensaties in mijn lichaam, ook op andere plekken zoals mijn nek. Het zelfhelend vermogen deed zijn werk. Behalve dat ik mijn heup weer kon bewegen en minder pijn had gaf het me ook contact met en inzicht in dat deel van mijn gevoel wat ik in de ijskast had gezet. 

Ayla, 73

massagetherapie

De behandelingen ervaar ik als heel zinvol voor mijn lichaam. Mocht ik extra last hebben van bijvoorbeeld mijn been of rug dan besteedt Barbara daar meer aandacht aan. Verder loopt ze alles even langs. En vragen naar het waarom van bepaalde handelingen kan altijd! Ik ben heel tevreden!

Robin, 22

massagetherapie

De reden dat ik oorspronkelijk bij Barbara kwam was omdat ik een masseur zocht voor mijn rugklachten. Al snel kwam ik erachter dat Barbara veel meer te bieden heeft dan alleen heerlijk masseren. Ze heeft veel verstand van het menselijk lichaam maar ook van het mentale gestel. Barbara is een warm en liefdevol persoon en vol van vertrouwen. Ze heeft mij al jaren geholpen met het leren ontspannen en aarden. Daarnaast kom ik bij Barbara voor adviezen over bepaalde dilemma's die ik kan toepassen in het dagelijks leven. Bij Barbara ervaar ik erg veel rust en stap ik echt even weg uit mijn drukke leven. 

Jade

Craniosacraal therapie

Na een indrukwekkend incident waardoor ik de controle over lichaam en geest voor een deel moest inleveren, kom ik door craniosacraal therapie weer langzaam maar zeker tot mijzelf. Door heel subtiele aanraking van de essentie van mijn lichaam, van hoofd tot en met voeten, komt mijn hersenvocht weer in balans en keert de rust weer terug. Als je zou toekijken zou je misschien denken, doet Barbara eigenlijk wel iets. Maar de impact is groot. Mijn helend vermogen durft zich weer over mij te ontfermen. Hè, hè, pffffff. Ontspanning tot op celniveau en verder.


Rogier

Craniosacraal therapie

Ik heb nu 2 behandelingen gehad bij jou. Ik merkte dat ik tijdens de behandeling mijn wervelkolom kon voelen op een manier dat de energie gaat stromen. Alsof iets in beweging werd gebracht wat geblokkeerd was.
Met behulp van gerichte vragen tijdens de therapie over bijvoorbeeld mijn hart of mijn onderbuik, kan ik mijn werkelijke behoefte beter ervaren. In werkelijkheid wil ik mijn hart en mijn onderbuik meer laten spreken dan ik doorgaans deed. Langzamerhand lukt dat. Ik zeg nu vaker wat ik werkelijk wil in plaats van mee te bewegen uit sociale wenselijkheid. En dat maakt mij gelukkiger.